Aankomst

22 Aug

Hallo allemaal,

Mijn allereerste bericht vanuit Canada! Jaja, het is echt  zover.

Vlucht begon wat jammer, ik was echt in de veronderstelling dat ik een stoel had uitgekozen online, maar niets was minder waar. Ik zat helemaal achteraan op jawel de middelste stoel. Gelukkig was het een kleiner vliegtuig dus maar drie stoelen in het midden, waarvan ik dan nog in het midden zat. De eerste paar minuten dacht ik dit wordt een verschrikking, films op een klein rot schermpje op tv’s die hangen, mensen die heen en weer langs lopen naar het toilet en zeer verfrissende geurtjes achterlaten…ik had er helemaal zin in.

Gelukkig viel alles heel erg mee, aangezien het vliegtuig niet vol zat en nadat de vrouw links van mij verplaatste naar twee lege stoelen aan het raam, ik dus 3 stoelen voor mij helemaal alleen had. De geuren uit de overheerlijke vliegtuig keuken en de toiletparfums waren ineens al een stuk verdraagbaarder. Toen bleek ook nog dat je helemaal geen films hoefde te kijken op de schermen die hingen, die waren alleen maar om te laten zien waar we vlogen, hoe hoog en hoe lang nog. Voor jawel 10 euro kon je een ieniemini tvtje huren met oortjes. Dit apparaatje was gevuld met films, spelletjes en zelfs series. Jawel zelfs goeie ouwe de Cock en Vledder waren van de partij, natuurlijk wel met engelse ondertiteling. Dat was best een gekke gewaar wording, nederlandse tv met engelse ondertiteling.

Helaas werd mijn tvtje me weer afgepakt midden tijdens een spannende CSI aflevering om in hevige turbulentie terecht te komen, vlak voor het landen. Jo (vriendin van mijn familie) vertelde dat ze verbaast was dat we uberhaupt geland waren, aangezien het echt storm weer was en het zelfs omweerde. Ben ik even blij dat ik dat niet de bliksemschichten heb gezien toen ik in het vliegtuig zat.

Het is hier redelijk warm 19 graden, maar met regen. Iedereen is hier heel blij aangezien het extreem heet is geweest. Het is wel redelijk noodweer geweest hier, Jo vertelde me dat in downtown Toronto paar straaten ondergelopen zijn en er zelfs in de staat Ontario tornado waarschuwingen uit zijn gegaan. Maak je niet druk, niet in het gebied waar ik ben of waar ik naar toe ga. Ontaro is bijzonder groot.

Ik ben eigenlijk wel blij met het weer, want ik weet van vorig jaar hoe heet het was en heb daar absoluut geen zin in. Jo vertelde dat het vorige week nog 40 tot 45 graden was, als ik mag kiezen dan pas ik daarvoor.

 

Genoeg gekakelt over vliegtuigen en het weer. Jo heeft me opgepikt van het vliegveld en toen zijn we wat gaan eten. Nog even op internet treinen en bus opgezocht en inmiddels zit ik in bed. Moet nu ook echt gaan slapen, nederlandse tijd is het nu 3.15am en ik heb geen oog dicht gedaan in het vliegtuig, dus ben al weer wat uurtjes wakker. Canadeese tijd is het nu 21.15 uur, zeer degelijke tijd om te gaan slapen, morgen vroeg immers weer vroeg uit de veren!!

To be continued….

Liefs

Advertisements

2 Responses to “Aankomst”

  1. rosanne August 22, 2011 at 2:06 pm #

    Wat leuk hes! Heel veel plezier schat! x

  2. Barbara August 22, 2011 at 6:58 pm #

    Hessie! Prima dat weer daar toch!! Geniet he! (niet dat dat niet goed komt!). Ik zit de hele dag hier in een kantoor met een raampje van 50 bij 50 met 30 graden. Dus je kan wel begrijpen dat ik het liefst gewoon dat raam uit wil springen…. xx Bar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: